Prins Joachim sætter sig på tronen

Dronning Margrethe og hendes svigerdatter Mary besøger Vietnam for første gang, når de sammen med prins Henrik og kronprins Frederik gæster landet.
Foto: James Thisted

Joachim er rigsforstander mens Margrethe og Henrik er i Vietnam sammen med Mary og Frederik.

Fredag, 30. oktober 2009 - af Jan Bergman

Søndag ankommer dronning Margrethe og prins Henrik sammen med kronprinsparret til Vietnam, og det er første gang regentparret ledsages af kronprins Frederik kronprinsesse Mary på et statsbesøg.

Med både regentpar og kronprinspar ude af landet, overtager prins Joachim pladsen på Amalienborg, og prinsen agerer rigsforstander fra den 31. oktober til og med den 9. november 2009.

Dronning Margrethe og kronprinsesse Mary har ikke tidligere besøgt Vietnam, hvorimod både kronprins Frederik og hans far har været der tidligere. Især prins Henrik kender Vietnam særdeles godt. Han tilbragte de første fem år af sit liv i Hanoi og vendte senere tilbage for at blive student.

Det er præsident Nguyen Minh Trie, der har inviteret de kongelige, og som afslutning på dagens første officielle besøg, hvor dronningen og hendes svigerdatter skal på flagfabrik, og far og søn besøge et bryggeri, er de kongelige æresgæster ved en stor festbanket.

Margrethe og Mary danner i øvrigt tæt parløb under besøget. Bl.a. skal de se børneteater sammen og besøge en virksomhed, der laver smykker og keramik.