Lørdag, 3. oktober 2015 — af af Ulrik Ulriksen

Prins Vincent vild med tornadoer

Foto: Niels Henrik Dam
Prins Vincent er for tiden meget interesseret i tornadoer. Det fortalte kronprinsen, da han var på rejse med Dansk Røde Kors i Nepal.

– Jeg har taget mange billeder med min mobiltelefon på turen, og de billeder skal absolut bruges til derhjemme at vise mine børn, min familie, hvordan der ser ud i Nepal, sagde kronprins Frederik, da han besøgte det jordskælvsramte land.

– Jeg tror ikke rigtigt, at børnene kan forholde sig til jordskælv, for man kan ikke se jordskælv umiddelbart. Lige nu har de små, især Vincent, noget med, at tornadoer er spændende. Han har set tornadoer på TV, så han har tegnet tornadoer i børnehaven. De synes, det er meget spændende, for tornadoer bevæger sig hurtigt og ser farlige ud. Man kan blive suget op og slynget ud, så det kan de forholde sig mere til end et jordskælv, som man ikke rigtigt kan se. Man kan selvfølgelig godt finde noget på YouTube om det, hvor folk har været i et rum og filmet det, men for dem giver en tornado mere et realistisk billede. Jeg kan sige til børnene, at jeg har været i nærheden af noget, som er ligeså farligt som en tornado. Sådan vil jeg nok sige det til dem på den mere pædagogiske måde, lød det fra Frederik.

Mine børn er heldige

Kronprinsen er også bevist om, at hans fire børn skal vide, at ikke alle lever, som vi gør i Danmark.

– Når jeg kommer hjem vil jeg fortælle mine børn, hvor heldige de er. Det er jo kun godt at påskønne, at man har det godt under vores himmelstrøg.  Det er meget sundt lige at komme ud og se det her, fortalte Frederik.

Video: Sådan har du aldrig set Frederik før

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden