Prinsesse Bendikte åbnede udstilling om sin mors gamle skrædder

Prinsesse Benedikte.

Foto: Claus Fisker

Skanderborg Museum slog i dag dørene op til udstilling om skrædderen Holger Blom. Prinsesse Benedikte var med til åbningen.

Fredag, 6. oktober 2017 - af Henrik Salling

- Han var et meget musisk menneske med en skøn humor, kunne prinsesse Benedikte afsløre, da hun her til eftermiddag erklærede Skanderborg Museums udstilling om bysbarnet og skrædderen Holger Blom for åben.

Holger Blom var i flere årtier skrædder for prinsesse Benediktes mor, dronning Ingrid, og syede og kreerede mange kjoler til hende.

Derfor var det også et glædeligt gensyn for prinsesse Benedikte, da hun blandt mange andre kreationer blev præsenteret for en af sin mors tidligere cocktail-kjoler.

Stor kundekreds

- Jeg kan huske, da han draperede den på hende, sagde prinsessen, som også fik lejlighed til at se en hel samling af de mange kostumer, som Holger Blom havde fremstillet til det Kongelige Teater.

Holger Bloms kundekreds var stor, mens han havde sin modesalon i København. En bred vifte af datidens store stjerne forlangte alle at de kun kunne optræde i kostumer kreeret af mesteren selv. Blandt andre Helle Virkner og Bodil Kjær.