Onsdag, 27. april 2022 - af Marianne Singer

Prinsesse Benedikte: Derfor blev jeg begejstret for dronningens ord

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Prinsesse Benedikte overrakte onsdag Helene Elsass Prisen til digter og handicapaktivist Caspar Eric, der undervejs fik prinsessen til på rørende vis at mindes dronningens seneste nytårstale.

Prinsesse Benedikte overrakte onsdag som protektor Helene Elsass Prisen til digteren Caspar Eric, der blev anerkendt for at kæmpe for at gøre op med fordomme om mennesker med handicap.

Således imponerede og berørte den 34-årige digter oppe fra scenen alle fremmødte med stærke og vedkommende digte om sit liv med cerebral parese (CP - tidl. kaldet spastisk lammelse).

Ved fremførslen af et af digtene henvendte han sig direkte til prinsesse Benedikte, fordi det handlede om dronningens seneste nytårstale, hvor hun for første gang talte uddybende om mennesker med handicap.

Se videoen, hvor prinsesse Benedikte fortæller, hvor begejstret hun er for sin storesøsters seneste nytårstale i toppen af artiklen

En vigtig stemme

Caspar Eric er med til at gøre op med stereotyper om mennesker med CP, men også med handicappede generelt.

I kraft af den position han har tilkæmpet sig i det kulturelle miljø i Danmark, er han blevet en stemme, som både kommer til orde og bliver hørt.

Vil åbne døre

Med Helene Elsass Prisen følger udover æren også 150.000 kr.

Prisen på 150.000 kr. vil han blandt andet bruge på at skabe skriveworkshops, der kan være med til at åbne døre for flere stemmer i handicapdebatten. 

 "Mit mål er at skrive digte, der tør være handicapdigte. Og det er også mit mål for skrivefællesskaberne; at vi skal have et sted, hvor vi gerne må fylde," siger Caspar Eric selv.  
 

Vigtig pris

Elsass Fonden og CP Danmark står bag Helene Elsass Prisen. Cerebral parese (CP) er en betegnelse, der dækker over en forstyrrelse af hjernens udvikling. Det er dét man i gængs tale kategoriserer som hjerneskade. Mellem 110-130 børn diagnosticeres hvert år med CP i Danmark.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden