Prinsesse Benedikte: Dronning Margrethe tegnede i skolebøgerne

Prinsesse Benedikte og dronning Margrethe.

Prinsesse Benedikte og dronning Margrethe.

Birger Storm/BILLED-BLADET
Dronningens søster afslører, at regenten som barn udfoldede sine kreative evner i skoletiden.

Dronning Margrethe er kendt for at have et stort kunstnerisk talent, og de kreative evner kom allerede til udtryk, da hun var ung og gik i skole.

Hendes søster prinsesse Benedikte afslører nemlig, at dronning Margrethe var utrolig glad for at tegne i sine skolebøger.

Som barn delte regenten skolebøgerne med sine to yngre søskende, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie, og det var tydeligt, at den ældste søster først havde haft bøgerne i hånden.

Tegnede med blyant

- Det startede allerede i skolen. Dengang købte man jo sine egne bøger, og så gik de jo ofte i arv, fortæller prinsesse Benedikte ifølge SE og HØR til Newspaq og tilføjer:

- Når jeg fik nogle af min søsters bøger, så vidste man, at der var tegninger i. Det kunne være et vikingeskib eller andet, men der blev kun tegnet med blyant dog.

70-årige prinsesse Benedikte har ikke de samme evner, men dronning Margrethes kreative udfoldelser kommer også hende selv til gode.

- Jeg har ting hængende, hun har lavet, hun har blandt andet foræret mig nogle collager. Hun er det, man ville kalde en multikunstner, siger prinsessen.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden