Torsdag, 7. april 2022 - af Marianne Singer

Prinsesse Benedikte er ikke i tvivl: Skal helst ske, mens jeg er i live

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Tankerne kredsede omkring døden, da prinsesse Benedikte torsdag åbnede den fantastiske smykkeudstilling "Makabre Mesterværker" på Sønderborg Slot.

Det var en veloplagt prinsesse Benedikte, der torsdag kastede kongelig glans over åbningen af den nye spændende særudstilling "Makabre Mesterværker" på Sønderborg Slot.

Under rundvisningen var det med stor interesse, at prinsessen nærstuderede dødens smykker skabt af førende danske og udenlandske guldsmede, sølvsmede og smykkedesignere. 

Efterfølgende talte BILLED-BLADET med prinsessen om dagens emne, hvor hun udtrykte et klart ønske. 

Se videoen med en veloplagt prinsesse Benedikte, der reflekterer over dødens smykker, i videoen øverst i artiklen

Et tabulagt emne

Ved at sætte lys på menneskets iscenesættelse og kunstneriske bearbejdning af døden griber smykkeudstillingen på Sønderborg Slot fat i et ofte tabubelagt, men evigt aktuelt emne. 

Smykker er blevet båret i døden på kroppen, de har fulgt lig i graven, sorgsmykker er blevet anvendt til at mindes afdøde med, og smykker har symboliseret håbet om genopstandelse.

Nye og gamle smykker

Nye smykker, lavet specifikt til udstillingen, bliver vist i samspil med historiske og forhistoriske genstande fordelt på fem temaer. 

Døden kan være foruroligende, men ved smykkernes skønhed og deres håndværksmæssige udførelse ønsker man at sætte tankerne i gang om emnet hos publikum.

Stærkt samarbejde

Udstillingen er resultatet af et samarbejde mellem Museum Sønderjylland, smykkeskribent Nina Hald, der har kurateret udstillingen, og guldsmed Bodil Binner.

Makabre Mesterværker kan opleves fra de 8. april til og med den 23. oktober på Sønderborg Slot.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden