27. mar. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Benedikte om teenagebal: Dansede så lysekronerne gyngede

Prinsesse Benedikte
Prinsesse Benedikte
Foto: Gregers Overvad
Der var fest og dans på programmet, da prinsesse Benedikte sammen med dronning Margrethe og dronning Anne-Marie nød teenageårene på Amalienborg. Det fortæller prinsessen om i TV 2 i aften.

Der er stor og fornem dansefest på Amalienborg i aften, og du kan følge med i det hele på TV 2, der viser “Palæerne danser” med ballet i verdensklasse.

Balletforestillingen er optaget på forhånd i Amalienborgs fire riddersale, og balletten vises i forbindelse med en live-udsendelse, der også byder på legatoverrækkelse og interview med aftenens hovedpersoner dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie.

Margrethe og hendes søstre på TV 2 i aften

Riddersalene i de fire palæer på Amalienborg har dannet rammen om mange officielle begivenheder, men de har så sandelig også altid været en central del af den kongelige families private gemakker.

I aften får danskerne en helt unik adgang til alle fire sale, når dronningen i samarbejde med sine to søstre inviterer seerne ind til fire balletter, der er særligt koreograferet til riddersalene fra 1700-tallet.

Det hele foregår i de fire forskellige riddersale til prisfesten “Palæerne danser”, som du altså kan følge med i fra klokken 19.25 på TV 2.

De fire palæer på Amalienborg har alle en riddersal, og specielt en af disse sale har haft stor betydning for dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og tidligere græske dronning Anne-Marie, da de var børn og teenagere.

Dans og fest i Frederik VIII’s Palæ

De tre søstre voksede op i Frederik VIII’s Palæ med deres forældre dronning Ingrid og kong Frederik 9.

Netop de unge år fortæller dronningen og hendes søstre om i det interview, TV 2 har lavet, og hvor uddrag indgår i balletfilmen “Palæerne danser”' og dermed i TV 2-showet i aften.

Riddersalen var for dronning Margrethe, Benedikte og Anne-Marie omdrejningspunktet i hjemmet.

– Det var hele kernen i huset. Vi brugte det hele tiden, siger dronning Anne-Marie til TV 2, og prinsesse Benedikte supplerer med lidt om teenageårene, der bød på dans og festlige øjeblikke i riddersalen i Frederik VIII’s Palæ, hvor kronprinsfamilien i dag bor.

– I teenageårene havde vi baller der, herlige aftener med dans og lancier, så lysekronen nede i salonen gyngede gevaldigt, fortæller prinsesse Benedikte blandt andet til TV 2 i aften.

Dronning Margrethe vil gerne vise smukke sale

Dronning Margrethe er meget glad for at lukke danskerne indenfor på en anderledes måde i de fine riddersale på Amalienborg.

– Når man har noget, der er smukt og værd at vise, så vil man også gerne have, at andre skal have glæde af det, siger Hendes Majestæt.

Læs mere om: