Tirsdag, 24. august 2021 - af Trine Larsen

Prinsesse Benedikte overrakte fornem pris til ildsjæl

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Prinsesse Benedikte overrakte i dag den fornemme Helene Elsass-pris på 150.000 kroner. Det var fjerde gang prinsessen overrakte prisen, som denne gang fik til en rigtig ildsjæl, som hjælper andre og gør en forskel for handicappede.

Prinsesse Benedikte kunne i dag agere lykkens gudinde, da prinsessen overrakte den fornemme Helene Elsass-pris på 150.000 kroner.

Prisen blev givet til den færøsk ildsjæl, Katrin Jakobæus, der på færøerne arbejder for at forbedre livskvaliteten for børn og unge med CB, Cerebral Parese, altså hjerneskadede. Et område, der ikke tidligere har fået så megen opmærksomhed på Færøerne, men som nu "buldrer derud af", som prismodtageren rørt og glad sagde, da hun modtog prisen.

Prinsesse Benedikte er protektor for Elsass-fonden og CP Danmark og var derfor til stede i Charlottenlund på "Uglemosen", hvor Elsass-fonden, der er en privatdreven fond, har hovedkvarter.

Prinsessen blev modtaget af bestyrelsesformand i Elsass Fonden, Nick Elsass og blomsterpigen Lærke, inden prinsessen for fjerede gang kunne afsløre, at valget var faldet på den færøske fysioterapeut Katrin Jacobæus. 

Foriden havde både Nick Elsass og CB Danmarks formand, Pia Allerslev, holdt tale og så kunne prinsessen overrække prisen til en glad Katrin Jakobæus, der ikke lagde skjul på sin enorme glæde.

- Det betyder alverden, at få sådan en fornem pris. Det er ikke alene en stor anderkendelse, men også med til at sætte fokus på CB på Færøerne...og dét trænger vi til, sagde prismodtageren, der havde sin mand og to døtre med til prismodtagelsen.

På Færøerne menes det at 100 af landets befolkning På 50.000 indbyggere, lever med Celebral Parese. To af dem, var med ved dagens prisoverrækkelse og kunne skrive under på, at prismodtageren var den rette og at hun også havde gjort en stor og afgørende forskel i deres liv med handicap.

 

Se prinsessen ankomme til prisuddelingen, se prinsessen overrække prisen til den glade modtager og hør lidt af den festlige sang og musik, der blev fremført af Elsass-koret i anledning af 100 året for Helene Elsass fødsel.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden