6. jun. 2021
Af Karina Didriksen

Prinsesse Benedikte overraskede: Hoppede op på løbebåndet

Prinsesse Benedikte.
Prinsesse Benedikte.
Foto: Mikael Rieck
Prinsesse Benedikte åbnede søndag et nyt fitnesscenter for parasport i Gladsaxe Kommune.

Det var en smilende og veloplagt prinsesse Benedikte, som søndag skulle åbne et fitnesscenter for parasport i Søborg i Gladsaxe Kommune.

Prinsessen er protektor for Parasport Danmark og var meget interesseret i at høre om det nye center, som skal gøre det muligt for personer med bevægelseshandicap at dyrke fitness på lige fod med alle andre.

Træningsmaskinerne er indstillet, så de kan bruges, hvis man sidder i kørestol eller går med rollator, og prinsesse Benedikte spurgte ind til, hvordan de virker.

”Kan man sætte forskellige vægte på?” og ”utroligt, den siger jo slet ikke en lyd”, lød det fra prinsessen, da hun observerede dagens blomsterpige, 59-årige Lone, teste de forskellige maskiner.

https://imgix.billedbladet.dk/20210606_mr_prinsesse_06_1.jpg
Foto: Mikael Rieck

Prinsessen på løbebåndet

Under rundvisningen i fitnesscenteret fik prinsesse Benedikte øje på et løbebånd, og det var hun så begejstret for, at hun straks hoppede op på det.

Løbebåndet blev dog ikke sat i gang, men i stedet fik den 77-årige prinsesse vist, hvordan det virker. Der var lavet en særlig sikkerhedsforanstaltning, så handicappede ikke risikerer at falde af.

https://imgix.billedbladet.dk/20210606_mr_prinsesse_03_1.jpg
Foto: Mikael Rieck

Man bliver glad af at røre sig

Prinsessen var glad for at kunne bakke op om fitnesscenteret, som kun er det tredje af sin slags i Danmark.

- Jeg synes, det er et fantastisk godt initiativ, som Gladsaxe Kommune har taget, og jeg håber, at rigtig mange kommer til at gøre det efter, sagde prinsesse Benedikte til BILLED-BLADET og fortsatte:

- Det er jo så vigtigt, at dem, som har et handicap, også får mulighed for at røre sig og blive stærkere, for så bliver man gladere. Man bliver glad af at røre sig, og så får man mulighed for at gøre det sammen med andre.

https://imgix.billedbladet.dk/20210606_mr_prinsesse_09_1.jpg
Foto: Mikael Rieck

Fitnesscenteret er etableret i et samarbejde mellem foreningen Gladsaxe MultiFitness og Gladsaxe Kommune og er en del af kampagnen ”Fitness for alle”.

Læs mere om: