Torsdag, 20. maj 2021 — af Trine Larsen

Stor begejstring: Nyt portræt af prinsesse Benedikte afsløret

Prinsesse Benedikte. 
Prinsesse Benedikte. 
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Benedikte fik i dag et nyt portrætmaleri, skabt af kunstneren Lars Physant, der tidligere har malet to portrætter af prinsessen. Kunstneren var blevet bedt om at male portrættet af Nationalhistorisk museum på Frederiksborg Slot ved Hillerød. Se afsløringen af portrættet her.

Prinsesse Benedikte var naturligvis selv med og hovedpersonen, da et nyt portræt af hende i dag blev afsløret på Det Nationalhistorisk Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prinsessen var ikke alene med, da det nye smukke og spændende portræt af hende blev afsløret, prinsessen deltog også i rundvisningen og åbnede den udstilling, som er skabt i forbindelse med portrættets afsløring.

Kunstneren bag portrættet, Lars Physant, der bor og arbejder i Barcelona, var også selv til stede og han har dermed skabt det tredje portræt af prinsesse Benedikte. Lars Physant har også tidligere malet dronning Margrethe, samt lavet et enestående fællesportræt af dronning Anne-Marie og kong Konstantin.

På Frederiksborg Slot er der lavet en særudstilling om det nye maleris tilblivelse, hvor man kan se og opleve, hvordan kunstneren Lars Physant arbejder, hvordan hans mange tegninger og forelæg, danner basis for det endelig maleri.

Særudstillingen, som kaldes Det kontrapunktiske Portræt, præsenterer et rigt udvalg af kunstnerens portrætter, og altså også det helt nye af prinsesse Benedikte. Det kan ses på udstillingen frem til 16.august.

BILLED-BLADET var naturligvis med ved afsløringen og du kan se det nye portræt her.

Foto: Hanne Juul
Foto: Hanne Juul

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden