Torsdag, 27. maj 2021 — af Trine Larsen

Prinsesse Benedikte udlåner værdifuldt maleri

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Da prinsesse Benedikte i sidste uge afslørede et nyt portræt-maleri af sig selv, var prinsessen malet foran et værk af Vilhelm Hammerhøi. Det samme værk så prinsessen i dag, da hun åbnede udstillingen "Fremkaldelser" på Den Hirschsprungske Samling, der har lånt prinsessens maleri til udstillingen.

Prinsesse Benedikte åbnede i formiddag udstillingen "Fremkaldelser" med malereren Vilhelm Hammershøi og Valdemar Schønheyder Møller og deres forhold mellem billedkunst og fotografi.

Maleren Hammershøi var nemlig facineret af fotografiets muligheder, hvilket sammen med hans malerier, er blevet til en enestående udstilling på Den Hirschsprungske samling, hvis stiftere tidligt erhvervede sig værker af Hammershøi, så samlingen i dag er en af de mest betydningsfulde. Sammen med fotografier, breve, tegninger og scrapbøger viser udstillingen helt nye perspektiver på Hammershøis værker.

- Det er en meget spændende udstilling, hvor man får indblik i helt andre sider af Hammershøi, sagde prinsesse Benedikte, der selv ejer en af kunstnerens mere spændende malerier, som ellers hænger i prinsessens dagligstue.

Men i anledning af udstillingen har prinsessen med stor glæde udlånt det smukke maleri til Den Hirschspringske Samling, så offentligheden kan nyde maleriets skønhed indtil 22.august.

Se i videoen herover prinsesse Benedikte besøge udstillingen, hvor hun selvfølgelig så sit eget maleri og hør prinsessen fortælle, hvorfor maleriet også var en vigtig del og med på det nye portræt af hende, som blev afsløret i sidste uge på Frederiksborg Slot.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden