16. jun. 2021
Af Trine Larsen

Prinsesse Benedikte: Vi har savnet dans og musik

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

At Danmark nu er åbnet så meget, at kulturlivet igen giver oplevelser, glæder også prinsesse Benedikte. Prinsessen var begejstret efter en dejlig aften på Karen Blixen-museet med dygtige balletdansere fra Det Kongelige Teater

Prinsesse Benedikte lagde ikke skjul, hvor meget hun under Corona-tiden har savnet koncerter, musik og dans, nu, hvor Danmarks kulturliv er ved at åbne.

Prinsessen deltog nemlig i den syvende og sidste forestilling, af Det Kongelige Teaters "Sommerballet", som for første gang blev opført i parken på Karen Blixsen Museum i Rungsted.

Med udsigt over Øresund og på den smukkeste sommeraften, kunne prinsesse Benedikte sammen med 450 andre gæster, nyde de 15 dansere vise uddrag af repertoiet på teatret. Og sikken en aften, for det kunne ses at danserne til "Kongelig Sommerballet" også savnede publikum efter at måtte aflyse sidste år.

Prinsesse Benedikte blev budt velkommen af Karen Blixen Museets direktør, Elisabeth Nøjgaard, samt formand for Rungstedlund, Michael Bjørn Nellemann, som prinsessen kender godt fra hans år som hofchef for prins Henrik. På plads til at byde aftenens æresgæst velkommen, var også balletmester Nikolaj Hübbe, ligesom også Hørsholms borgmester Morten Slotved var til stede og kunne nyde aftenen, der som altid var gratis for publikum, blot de i år havde Coropasset klar.

Prinsesse Benedikte, der har interesseret sig og nydt ballet, siden prinsessen var fem år gammel, fortæller her om familiens "svaghed" for ballet og sætter ord på den skønne aften og hvor meget prinsesse har savnet kulturoplevelse.

Læs mere om: