Torsdag, 20. maj 2021 — af Trine Larsen

Prinsesse Benedikte efter afsløring: Det havde jeg aldrig drømt om

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Prinsesse Benedikte lagde ikke skjul på, at hun var både beæret og meget glad for det nye portræt af hende, som nu hænger på Det Nationalhistoriske museum på Frederiksborg Slot i Hillerød. For ifølge prinsessen havde hun aldrig taget det for givet, endsige regnet med, at komme i det fornemme selskab.

Det var tydeligvis en ære, både for prinsesse Benedikte, men også for kunstneren bag det nye portræt af prinsessen, Lars Physant, at blive en del af Det Nationalhistoriske museums portrætgalleri på Frederiksborg Slot.

Det var tydeligt, da dette skete tidligere idag, hvor prinsesse Benedikte afslørede sit eget portræt, som hun var mere end tilfreds med og hvor prinsessen satte ord på, hvad det betød for hende.

Også kunstneren bag, den danskfødte Barcelona-bosiddende kunstner, Lars Physant, var tydeligt bebæget i sin takketale, hvor han ikke lagde skjul på, hvor meget det betød for ham, at komme i dette fornemme selskab - ikke mindst fordi Lars Physant har skabt sin egen stil, er autodidakt, altså selvlært, og tilmed bruger farvesammensætninger og teknikker, der er sjældne i portrætkunsten.

Det er prinsesse Benedikte store arbejde og betydning for Danmark, hende store og engagerede arbejde for kongehuset og som en altid velvillig hjælp til storesøster, dronning Margrethe og resten af kongehuset, der har givet prinsessen plads på Danmarks nationale portrætgalleri.

- Det er en stor ære. Det havde jeg aldrig drømt om, og jeg blev også meget overrasket, sagde prinsessen, da BILLED-BLADET spurgt til betydningen af maleriet for hende personligt.

Prinsessen lagde heller ikke skjul på, at det betød meget, at det var kunstneren Lars Physant, der blev bedt om at påtage sig opgaven. Han har to gange tidligere malet prinsessen med stor succes, ligesom han har malet dronning Margrethe, samt hendes lillesøster dronning Anne-Marie og kong Konstantin, samt en lang række kendte personligheder fra Danmark og udlandet.

I videoen herover kan du selv selv afsløringen af portrættet, som i fremtiden skal hænge på Frederiksborg Slot og høre, hvad prinsessen synes om både billedet og kunstneren - hvis værker kan ses på en særudstilling på museet, indtil 16. august.

Se Videoen ovenfor.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden