Fredag, 15. november 2019 - af Trine Larsen

Prinsesse Marie åbner julebasar

Prinsesse Marie jul

Prinsesse Marie på Schachenborg 2019 i forbindelse med åbning af udstillingen, Jul på Schackenborg.

Foto: Martin Høien
Prinsesse Marie har sagt ja til at åbne årets julebasar i Frederikskirken i Paris, som kronprinsesse Mary besøgte tidligere på sommeren, hvor kirkens nye altertavle blev indviet.

Når prinsesse Marie 29.november åbner julebasaren i Frederikskirken i Paris, som er en yderst populær oase for danskere i byen, går prinsesse Marie i kongelige fodspor. For kirken blev i april 1955 indviet af prins Joachims bedsteforældre, kong Frederik den 9. og dronning Ingrid  og kirken blev da også opkaldt efter kongen.

Frederikskirken, der ligger på Rue Lord Byron, har til huse lige bag det velkendte Danmarkshuset på Avenue des Champs-Èlysées og er hvert år et af de helt store tilløbsstykker for danskere i Paris. 

At prinsesse Marie i år kommer og åbner julebasaren er meget populært og vil helt sikkert trække endnu flere til.

Den store kongelige interesse kunne også ses i sommer, hvor kronprinsesse Mary var i Paris og 23.juni indviede kirkens nye altertavle, "Skyggeflor - Getsemane Have, lavet af kunstneren Jesper Christiansen og skænket af Ny Carlsbergfondet. Kirken har indtil da kun haft et stort kors som udsmykning, et kors der blev lavet til indvigelsen i 1955 og skænket af en dansk snedker, Jessen, der boede i Paris.

Kirken, der også fungerer som kulturhus og forsamlingshus har siden 1955 været et vigtigt og populært samlingssted for danskere i byen - og blandt dem er nu altså også prinsesse Marie, prins Joachim og deres to børn, prins Henrik og prinsesse Athena.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden