2. okt. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Marie bliver nøglespiller på holdet frem mod OL i Paris

Prinsesse Marie
Prinsesse Marie
Foto: Hanne Juul
Frem mod De Olympiske Lege i Paris i 2024 skal en helt ny satsning med prinsesse Marie i en central rolle sikre større fokus på dansk kultur og danske interesser i Frankrig.

Det er vigtigt, at Danmark kommer til at spille en større rolle i Frankrig, og derfor sætter Udenrigsministeriet nu ekstra kræfter ind for at udnytte potentialet for dansk-fransk samarbejde til gavn for dansk kultur og danske interesser.

Udenrigsministeren er glad for prinsesse Marie

Det melder ministeriet ud i forbindelse med, at prinsesse Marie præsenteres i en ny nøglerolle på et helt specielt hold, der frem mod De Olympiske Lege i Paris i 2024 skal intensivere arbejdet for at sætte ekstra fokus på alt, hvad Danmark har at tilbyde Frankrig.

Efter halvandet års coronanedlukning er der nu i høj grad behov for at genstarte og styrke det allerede frugtbare dansk-franske forhold, og frem mod Paris’ OL-værtskab vil der desuden blive skabt større global interesse for aktiviteter i Frankrig.

Derfor vil den danske ambassade i Paris gøre endnu mere for at skabe partnerskaber i Paris, og som led i den offensiv har prinsesse Marie takket ja til at påtage sig opgaven som Særlig Kulturrepræsentant for Danmark i Frankrig.

Marie er spydspids

Prinsesse Marie vil blive spydspids for den nye satsning, og dermed vil hun bidrage til at øge synligheden af de tætte dansk-franske bånd.

Det er et meget stærkt signal, Danmark sender med tilknytningen af prinsessen, og det er udenrigsminister Jeppe Kofod meget tilfreds med.

- Jeg er derfor meget glad for, at prinsesse Marie har sagt ja til at påtage sig denne vigtige opgave. Prinsessen er med sit kendskab til både dansk og fransk kultur og historie eminent placeret til at hjælpe med at skabe og udbygge kontakterne på højt niveau i Frankrig, lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod.

Vigtig opgave for prinsessen

Fra Udenrigsministeriet beskrives det i en pressemeddelelse, hvad Maries nye opgave er:

”Den Særlige Kulturrepræsentant har til opgave at bidrage til at opbygge nye partnerskaber med franske byer, departementer eller regioner, at skabe langsigtede netværk med udgangspunkt i Danmarkshuset i Paris samt Le Bicolore og dertil relationer til gavn for det danske arbejde med det parisiske kunst- og kulturliv.”

Er tilknyttet ambassadens kulturafdeling

Prinsesse Marie tog i går, fredag den 1. oktober, hul på jobbet som Særlig Kulturrepræsentant.

Prinsessen er tilknyttet den danske ambassades kulturafdeling, hvis ledelse fortsat varetager det administrative ansvar for kulturområdet og dermed også den nye satsning.

Læs mere om: