Tirsdag, 26. november 2019 - af Trine Larsen

Prinsesse Marie får millioner

Prinsesse Marie
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Marie får knap fire millioner kroner. Pengene skal bruges til at lave flere madspilds-butikker, Wefood, som Folkekirkens Nødhjælp står bag.

Prinsesse Maries engagerede arbejde og kamp mod madspild, når nu nye højder, når prinsessen næste mandag åbner endnu en Wefood-butik i Københavns Sydhavn. For samtidig vil prinsesse Marie modtage 3,41 million kroner til arbejdet med at åbne flere Wefood-butikker på bl.a. Fyn og i Jylland.

Wefood er et supermarked, der sælger overskudsvarer, som supermarkeder, levereandører og producenter ikke vil sælge, fordi det er tæt på udløbsdatoen eller f.eks. har fået emballagen beskadiget. Det er Folkekirkens Nødhjælp, der står bag madspilds-butikkerne.

Det er også et supermarked, der donerer det flotte beløb til åbningen af flere Wefood-butikker. Pengene kommer nemlig fra Salling Group, der er Wefoods største samarbejdspartner. Salling Group, der blandt andet står bag Føtex, Netto og Bilka, var med til at . udvikle Wefood tilbage i 2015, og koncernen har igennem årene været en fast leverandør af overskudsvarer. Alene i år har Salling Group doneret mere end 80 tons varer til Wefood-butikkerne, der drives af frivillige.

Med åbningen af den fjerde Wefood butik og modtagelsen af donationen til flere butikker, understreges prinsesse Maries kamp mod madspild endnu engang. Prinsessen har netop sammen med en række kendte personligheder og madspildsforkæmperen Selina Juul, udgivet kogebogen, Mad med Respekt, der foruden opskrifter også indeholder tips til kamp mod madspild. 

 

 

 

 

 

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden