2. jun. 2021
Af Trine Larsen

Prinsesse Marie kæmper mod madspild i Kina

Prinsesse Marie.
Prinsesse Marie.
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Marie holdt åbningstalen ved en stor konference om madspild i Kina, da prinsessen i går sammen med fødevareminister Rasmus Prehn deltog for at mindske madspild.

En af prinsesse Maries hjertesager, madspild, var på dagsordenen tirsdag ved den store konference "Anti-Food Waste" i Beijing i Kina, og det var derfor prinsesse Marie, som holdt åbningstalen.

Konferencen var arrangeret af den danske ambassade i Kina sammen med World Resources Institute og Kinas internationale handelkammer.

- Respekten for mad kommer ikke af sig selv. Det er vores ansvar som voksne og som forældre at vise den næste generation - gennem vores egne handlinger - at mad skal behandles med respekt, sagde prinsesse Marie bl.a. i åbningstalen, der blev sendt fra Den Danske Ambassade i Paris.

Formålet med prinsesse Maries åbningstale var, at sætte fokus på madspild, der er ét af FN's bæredygtighedsmål frem mod 2030, hvor målet er at reducere det globale madspild - og samtidig reducere de både klima- og miljømæssige konsekvenser, som verdens store madspild har.

Alene i Kina går 35 millioner tons mad tabt, og det svarer til et madspild svarende til 6 procent af Kina samlede fødevareproduktion. Der er allerede fokus på udfordringen, idet Kinas præsident Xi Jinping har krævet, der blev lavet en lov omkring madspil og som dermed effektivt vil sikre Kinas løfte om kulstofneutralitet i 2060.

Prinsessen er meget passioneret omkring hele madspilds-problematikken og har bl.a. også bidraget i kogebogen "Mad med respekt" ligesom hun er varm fortaler for "To good to go"-konceptet og "Wefood"-butikkerne, hvor mad, der ikke fejler noget, sælges billigt.

Læs mere om: