29. sep. 2020
Af Trine Larsen

Prinsesse Marie mindes prins Henrik

Prinsesse Marie
Foto: Hanne Juul
Selvom det nu er mere end to år siden, prins Henrik døde 13. februar 2018, så fylder han stadig i den kongelige familie. Så meget, at prinsesse Marie mindes sin svigerfar på Danmarks første officielle madspildsdag, som prinsessen stod i spidsen for.

Prinsesse Marie holdt i dag tale, da hun åbnede Danmarks første officielle nationale madsspildsdag. Og prinsessens mindedes ved den lejlighed sin svigerfar, der var en sand gourmet og som gik ind for, at HELE dyret skulle bruges. Denne passion og respekt for mad mindes prinsessen.

- Noget af det, som stod klarest for mig fra min barndom er måltiderne. I Frankrig fylder maden som bekendt ret meget. Det ville min svigerfar have kunnet tale med om. Og i min familie har det at spise sammen altid været noget nærmest helligt.

Sådan indledte prinsesse Marie sin tale på Danmarks første officielle nationale madspildsdag, som prinsessen sammen med fødevareminister Mogens Jensen tirsdag formiddag satte igang med fokus på den megen madspild.

Prinsessen var sammen med ministeren på besøg hos madguruen Claus Meyer i hans madhus på Nørrebrogade, hvor der foruden taler til medvirkende brancheforeninger og virksomheder, også blev lavet mad.

I Danmark står forbrugerne for en tredjedel af det samlede madspild i Danmark, og dét, synes alle involverede, at der skal gøres noget ved, så maden bruges istedet for at ende i skraldespanden. Det sidste kan nemlig også gøre en stor forskel for klimaet, og dermed også for fremtiden for vores børn, fortalte prinsesse Marie, der ligesom sin svigerfar, prins Henrik, også har skrevet en kogebog, "Mad med Respekt". Den har også fokus på madspild, og i den deler prinsessen sammen med en række kendte kokke, opskrifter på "rester", som kan blive skønne retter.

Læs mere om: