Prinsesse Marie: Sådan opdagede hun Joachims blodprop

Prinsesse Marie og prins Joachim

Prinsesse Marie og prins Joachim

Foto: Lars Aarø
Det var prins Joachim, der blev ramt af en blodprop i hjernen 24. juli sidste år, men hans familie har været ligeså hårdt ramt efter den forfærdelige hændelse, fordi frygt, afmagt og uvished tog over. Derfor har prinseparret to vigtige budskaber: tag sygdommen alvorligt og glem ikke de pårørende.

Det alvorlige forløb, som prinsen og prinsessen var igennem efter prins Joachims blodprop i hjernen sidste sommer, har sat sine tydlige spor.

Det fortæller parret til Hjernesagens medlemsblad, hvor deres budskab er tydeligt og hvor det kongelige par lægger vægt på to ting:

At man skal reagere hurtigt og omgående, hvis nogen får "et stroke" - og man må ikke glemme de pårørende til de ramte.

- Det er svært ikke at tænke på, hvad der kunne være sket, og jeg synes, at vi har lært, at det er forfærdeligt for den, der bliver ramt, men lige ved siden af står der nogen andre, som det er lige så frygteligt for. Det må man aldrig glemme, siger prins Joachim blandt andet i interviewet med Hjernesagens blad, hvor han roser sin elskede hustru, prinsesse Marie for hendes hurtige reaktion og beslutsomhed, som måske har reddet hans førlighed.

- Det var SÅ tæt på en tragedie, som kunne have ændret vores liv for evigt. Vi er meget taknemmelige for at være sammen i dag og kunne snakke med jer om det, siger prinsesse Marie i interviewet om familien tragedie, der også ramte prinsessen og prinsens fire børn, prins Henrik, prinsesse Athena, prins Felix og prins Nikolai, hårdt.

For prinsen kunne ikke selv mærke, at noget var galt, da han sad og talte med sin fætter på dennes terrasse i Sydfrankrig.

- Men jeg ser over på Marie, og kan af hendes udtryk godt se, at noget er galt. Men jeg kan intet mærke, fortæller prins Joachim om den tagiske hændelse, der ændrede parrets og deres børns liv.

- Jeg vidste med det samme, at der var noget alvorligt galt med hans hjerne. Jeg kunne se hans ansigtslammelse, det var - det var meget, meget forfærdeligt, fortæller prinsesse Marie om oplevelsen og tilføjer:

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan 

- Jeg kan høre, at han ligesom vrøvler. Og når man kender min mand og ved, hvordan han taler og formulerer sig, så ved man, at det er helt usædvanligt, fortæller prinsesse Marie i Hjernesagens medlemsblad, som udkommer mandag.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden