3. apr. 2016
Af Trine Larsen

Prinsgemalen på arbejde igen

Prinsgemalen
Prinsgemalen
Foto: Martin Høien
Prins Henrik er ikke gået mere på pension, end at han også passer sine protektioner og interesseområder. Således modtager prinsgemalen mandag en delegation fra en dansk skole i Frankrig på Fredensborg Slot, ligesom han også er på, når der er officielt besøg fra Mexico den 13-14. april.

Prinsgemalen er nu tre måneder efter, at han valgte at gå på pension, igen begyndt at vise sig i forbindelse med sine kongelige arbejdsopgaver.

I dronningens nytårstale forklarede majestæten, at prinsgemalen havde ønske at "drosle ned". Men prinsgemalens mange protektioner og æreshverv har han fortsat, trods pensioneringen.

På arbejde i påsken

Derfor optræder den snart 82-årige prinsgemal nu og da i forbindelse med dét arbejde, til gengæld har han droslet ned på de mange officielle opgaver sammen med dronningen.

Således var prinsgemalen i påsken alene på Jysk Væddeløbsbane, hvor han officielt overrakte præmier i hestevæddeløbet Prins Henriks Cup, og prinsgemalen var da også med og stod ved dronningens side, da borgerne i Fredensborg torsdag aften bød regentparret velkommen til opholdet på Fredensborg Slot med et imponerende fakkeloptog.

LÆS MERE: SE BILLEDERNE - fakkeltog gennem tiderne

Med til officielt besøg

På mandag er prinsgemalen igen på job, idet han modtager en delegation fra den danske afdeling af Lycée International, St Germain-en-Laye Cedex, en skole vest for Paris, som har dansk undervisning på skemaet, og som regentparret støtter via deres fond.

Prinsgemalen er også med, når der kommer officielt besøg fra Mexico. Prinsen vil være med både i lufthavnen ved ankomsten, ligesom han er ved dronnings side, når regentparret byder Mexicos præsident Enrique Peña Nieto og hans hustru Angélica Rivera officielt velkommen til Danmark på Fredensborg Slot. Ligesom han er med som vært ved gallamiddagen på aftenen på Fredensborg Slot.

Kronprinsparret viser rundt

Regentparret er de officielle værter, men det bliver kronprinsparret, der deltager i det program, som Mexicos præsident og hans hustru skal opleve under deres to dages besøg i Danmark. Men ligesom resten af den kongelige familie, vil prinsgemalen også være med til returmiddagen, inden præsidentparret igen rejser tilbage til Mexico.

Så pension eller ej, prinsgemalen er heldigvis stadig at finde her og dér i det offentlige billede.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Læs mere om: