Søndag, 3. oktober 2021 — af Ulrik Ulriksen

Privat afsløring: Prinsesse Marie får skældud derhjemme

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
I løbet af et par travle dage har prinsesse Marie sat fokus på vigtige emner, der har stor betydning nu og i fremtiden. Til stor begivenhed på Amager fortalte Marie, at hendes børn hjemme i Paris nogle gange er efter hende af en bestemt årsag.

Prinsesse Marie deltog forleden i åbningsevent for den nationale madspildsdag, hvor der var fokus på at udnytte ressourcer optimalt og samtidig gøre en indsats for klimaet.

Prinsesse Marie talte om Athena og Henrik

Ved arrangementet på Amager i København holdt prinsessen en tale, der bød på en sjov og bemærkelsesværdig privat afsløring om hendes og prins Joachims to børn prinsesse Athena og prins Henrik.

Først talte Marie dog lidt om sin opvækst og sin hjertesag.

- I mit barndomshjem var der stort fokus på respekten for råvarerne og for måltidets betydning for familien. Mad skal ende i vores mave og ikke i skraldespanden. Vi skal ikke smide mad væk, der kan spises. Og den rigtige tilgang til mad, har jeg taget med mig. Og i dag er kampen mod madspild blevet en hjertesag for mig, sagde Marie indledningsvis i sin tale og kom så med den sjove afsløring hjemme fra privaten i Paris.

Prinsesse Marie, prins Henrik, prinsesse Athena og prins Joachim
Prinsesse Marie, prins Henrik, prinsesse Athena og prins Joachim
Foto: Hanne Juul

- Hjemme hos os, tager vores børn klimaet meget alvorligt. De hører om klimaforandringer, om drivhusgasser, og de ved godt, at det er vigtigt, at der bliver gjort noget nu. De skælder mig også ud, hvis jeg glemmer at slukke for lyset, når vi skal ud, lød det fra Marie.

Fløj hjem til Paris

Efter begivenheden i København, som også Timm Vladimir og fødevareminister Rasmus Prehn deltog i, kørte prinsesse Marie direkte til lufthavnen for at flyve hjem til Joachim og børnene i den franske hovedstad Paris.

Vigtig dag

Den national madspildsdag blev afholdt første gang i 2020, og formålet med dagen er at sætte fokus på danskernes engagement i kampen mod madspild.

Datoen er den samme som FN’s internationale madspildsdag "International Day of Awareness of Food Loss and Waste", hvor verdens lande opfordres til at sætte fokus på forebyggelse og reduktion af madspild og fødevaretab.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden