Privat nyt fra kongehuset: Kronprinsesse Mary fortæller om speciel morgen med Josephine

Prinsesse Josephine og kronprinsesse Mary

Prinsesse Josephine og kronprinsesse Mary

Foto: Hanne Juul
I dag har kronprinsesse Mary fuld fokus på Kvindernes Internationale Kampdag, og i den forbindelse deler kronprinsessen en helt privat oplevelse fra mandag morgen hjemme på Amalienborg.

Kronprinsesse Mary har travlt i dag med to møder i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag.

Begge møder var virtuelle, og i aften venter endnu et digitalt møde.

Mary og Josephines morgen på Amalienborg

I anledning af den særlige dag fortæller kronprinsesse Mary via kongehusets sociale medier om en oplevelse fra mandag morgen hjemme i privaten på Amalienborg med prinsesse Josephine på 10 år.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

- Til morgenmaden i morges fik min yngste datter Josephine øje på en overskrift om, at det var Kvindernes Internationale Kampdag. Hun spurgte:  ”Hvad er det for en dag?”. Jeg tænkte kort over mit svar og sagde, at for hende er det en dag, hvor hun skal tro på og stole på, at hun kan blive til og gøre alt, hvad hun drømmer om uden, at nogen eller noget stopper hende…..på grund af, at hun er pige., fortæller kronprinsesse Mary i opslaget, der også byder på et skønt mor/datter-portræt fanget af fotograf Franne Voigt.

Mere på hjerte

Kronprinsesse Mary har mere på hjerte i opslaget, som hun fortsætter med mere fra situationen med prinsesse Josephine fra morgenmaden.

- Hun stillede ikke yderligere spørgsmål, så måske mit svar ikke var nogen overraskelse for hende. Måske er det noget, hun tager for givet. Men sådan er det ikke for mange andre piger rundt omkring i verden. Og Kvindernes Internationale Kampdag har forskellig betydning afhængig af, hvor i verden man bor, siger kronprinsessen på kongehusets sociale medier, og slutter af på følgende måde:

- For mig handler ligestilling ikke om, at alle skal være ens, men - som jeg sagde til Josephine - om, at køn ikke må spille en rolle, når muligheder præsenterer sig og beslutninger bliver truffet… eller når man følger sine drømme.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden