12. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Pudsig detalje ved Mary og Frederiks hyggefoto

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Kronprinsparret bød forleden på et helt unikt foto hjemme fra tv-stuen i Kancellihuset, og det har fået mange fine kommentarer med på vejen på de sociale medier.

I den forløbne weekend lagde kronprinsesse Mary og kronprins Frederik et fint privatfoto op på de sociale medier af dem selv siddende foran tv-skærmen i kancellihuset.

Mary og Frederiks pletskud

Kronprinsparret var i gang med at se teater online, og på billedet af Mary og Frederik med fødderne oppe kan man også se tv-skærmen, der viser et splitsekund af Det Kongelige Teaters opsætning af stykket ”Højskolesangbogen”.

Mary og Frederik får ros for deres foto på de sociale medier, og flere med en vis viden om filmhistorie har desuden opdaget en pudsig detalje ved det private pletskud.

Ligner scene fra klassisk gyser

Billedet på tv-skærmen på det royale hyggefoto ligner således en klassisk scene fra den banebrydende amerikanske gyserfilm The Exorcist fra 1973 med en ung Linda Blair i hovedrollen som en besat pige.

- Det ser ud som om, at I ser Exorcisten, lyder det i en kommentar og endnu en af flere lignende kommentarer lyder ” Troede lige et kort øjeblik, at I så Exorcisten!”

Klassisk scene fra filmen The Exorcist fra 1973
Klassisk scene fra filmen The Exorcist fra 1973
Foto: Privat

Højskolesangbogen handler om danskhed

Man må sige, at Højskolesangbogen er noget helt andet end den omtalte gyserfilm.

Stykket, som kronprinsparret kunne nyde online lørdag aften på tv-skærmen, er en forestilling om danskhed, og om alt det der binder os sammen. Om det menneskelige, om liv, død, kærlighed, forelskelse og jalousi.

Handlingen foregår i en tid med et Danmark, som er totalt udslettet.

Kun ni mennesker har overlevet katastrofen, og nu er det op til denne lille gruppe at genopbygge samfundet.

De har kun ét sted at søge de vigtige svar på de storespørgsmål, og det er i de elskede og værdibærende sange i Højskolesangbogen.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb19-forsider_0.jpg

Læs mere om: