Mandag, 29. juli 2013 — af Jan Bergman

Regentparret holder sommerkoncert på Chateau de Cayx

Dronning Margrethe og prins Henrik nyder sommerkoncert på Chateau de Cayx i Frankrig
Arkivfoto fra 2011: Dronning Margrethe og prins Henrik nyder sommerkoncert på Chateau de Cayx i Frankrig.
Foto: Jørgen Kølle
Dronning Margrethe og prinsgemalen følger traditionen og er igen værter ved den årlige sommerkoncert på slottet i Frankrig.

Den årlige Sommerkoncert på Chateau de Cayx bliver i år arrangeret af det nyoprettede Music Confucius Institute ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Torsdag den 22. august afholder regentparret Sommerkoncert på Chateau de Cayx i Frankrig, og koncertprogrammet vil være både dansk, fransk og kinesisk musik.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Central Conservatory of Music i Beijing stiller op med både studerende, lærere og musikere ved koncerten. De kinesiske musikere kommer specielt til denne koncert, der er instituttets første, oplyser hoffet.

Danmark, Sverige, Færøerne og Norge

Fransk og dansk musik præsenteres med musikstykker af Debussy og Ravel, ligesom en strygekvartet, bestående af studerende fra Danmark, Sverige, Færøerne og Norge, spiller værker af kompositionsmusikerne Vagn Holmboe og Per Nørgård.

Central Conservatory of Music præsenterer den kinesiske del af programmet bestående af værker fra såvel den traditionelle- som den nyere kinesiske musikkultur. Musikerne vil opføre solo og ensemble værker, som bliver udført på traditionelle kinesiske instrumenter såsom erhu, guquin, dize, yanqin og guzheng.

Overskuddet fra billetindtægterne går til velgørende formål. Koncerten finder sted den 22. august kl. 18.30.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden