Søndag, 12. juli 2015 - af af Trine Larsen

Regentparret på Prinsesse Margrethe-skolen

Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe havde prinsgemalen ved sin side, da hun i Upernavik genså Prinsesse Margrethe skolen, som hun var med til indvielsen af for 55 år siden.

Meget har ændret sig siden da. Det var tydeligvis morsomt for majestæten at være tilbage på skolen, og at hun denne gang kunne dele minderne med prinsgemalen.

Ved skolen, der har godt 250 elever og 27 lærere, blev regentparret modtaget af Karoline Rosing, der er skolens inspektør, tidligere viceskoleinspektør og før dét lærer, så hun i alt har haft sin gang på skolen i 42 år.

Husker første gang

Regentparret sad og kunne nyde den enestående udsigt over byen, mens Karoline Rosing bød velkommen og fortalte om skolen, inden de blev budt indenfor på rundvisning i både den gamle skole og den nye tilbygning, der huser elever fra første til 10. Klasse, ligesom der er et kollegie tilknyttet, hvor børn fra de ni omkringliggende bygder kan bo.

- Jeg synes, det er morsomt at komme tilbage og se, hvor meget, der har forandret sig, siden jeg var her første gang. Det er spændende, sagde dronningen og tilføjede:

- Det jeg egentlig husker bedst var selve ankomsten. Det var så overvældende, fordi det var mit første besøg til en grønlandsk by og mit første møde med Grønland, sagde dronningen på vej ud fra den rødmalede skole af træ, som hun både har indviet og lagt navn til.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden