8. sep. 2015
Af af Trine Larsen

Regentparret takker af på Dannebrog

Regentparret
Dronning Margrethe og prins Henrik har færddiggjort årets sommertogt.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Regentparret takkede i dag af for sæsonen med kongeskibet Dannebrog.

Præcis klokken 10.35 ankom dronningen til Toldbod for at gå om bord i den ventende chalup, der skulle bringe hende ud til Dannebrog, som lå ved Bøje 1 i Københavns Havn lige ud for Toldbod.

Prinsgemalen var godt 20 minutter tidligere blevet sejlet ud til kongeskibet for at ordne nogle ting, inden han og dronningen skulle deltage i den såkaldte år-afskedsparade med besætningen.

Dronningen, der var i maritimt look med skotskternet nederdel og ditto net i hånden, blev modtaget af Dannebrogs yacht-kaptajn Christian Anders Nørgaard, der som øverstkommanderende har været vidt omkring med både dronningen og prinsgemalen i sæsonens løb.

SE VIDEOEN: Sommertogtet sluttede med bravour i Aabenraa

Traditionen blev lavet om

Blandt de mest succesrige togter i år er regentparrets 14 dage lange tur i Grønland fra Upernavik i nord til Nuuk i syd, men Dannebrog har også været i både Storbrittanien og Frankrig, ligesom skibet og besætningen var på Færøerne for at ligge klar til regentparrets ankomst, der dog blev aflyst et par dage før på grund af valg i Danmark.

Normalt stiller dronningen og prinsgemalen op til fotos med skibets besætning og de godt 40 menige, der har gjort tjeneste siden 1.februar, hvor de begyndte uddannelsen i Søværnet i Frederikshavn.

Men i år var der lavet lidt om på denne tradition.

Regentparret afholder middag

Fællesbilledet blev nemlig allerede taget under togtet i Grønland i juli, og regentparret overrakte derfor billedet til hver enkelt under paraden på Dannebrog, gav hånd og takkede for en dejlig sæson, som med denne gestus helt sikkert blev endnu mere uforglemmelig for de menige.

For officererne er der tirsdag aften middag på Fredensborg, hvor regentparret er værter ved en middag.

Og dér vil årets enestående tur til Grønland helt sikkert også være samtaleemne.

Læs mere om: