24. sep. 2020
Af Marianne Singer

Rørende: Prinsesse Benedikte genoplevede familieminder

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Det var rørende at se prinsesse Benedikte opleve sin storesøster dronning Margrethes fantastiske liv på nært hold, da hun blev vist rundt på stor udstilling på Frederiksborg Slot.

Som lillesøster til dronning Margrethe, 80, har prinsesse Benedikte, 76, på nært hold oplevet dronningen både privat, som kunstner og i sin rolle som Danmarks regent.

Derfor var det helt sikker også en helt speciel oplevelse for prinsessen at besøge udstillingen "Dronningens Ansigter" på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød torsdag eftermiddag.

Sødt barndomsbillede

I udstillingen, der er sat op i forbindelse med dronningens 80-års fødselsdag, kan man nærstudere dronningens liv, virke og særlige interesser gennem blandt andet film, elegante kjoler, fotografier og spændende historiske genstande fra dronningens liv gennem tiden.

Undervejs handlede det blandt andet om dronning Margrethes barndom og her kunne prinsesse Benedikte gense et dejligt billede af sig selv som tumling sammen med sin mor, dronning Ingrid, og storesøster Margrethe.

https://imgix.billedbladet.dk/img_7405_0.jpg
Billedet af prinsesse Benedikte sammen med sin mor og søster taget af den amerikanske fotograf Lee Miller den 1. juni 1945 på Amalienborg.
Foto: Det Nationalhistoriske Museum

Nyt portræt

Prinsesse Benedikte beundrede selvfølgelig også det nye fantastiske portræt af dronningen af Niels Strøbek.

Et rørende øjeblik var derudover, da prinsesse Benedikte så en kort film, der viste Margrethe blive udråbt til dronning den 14. januar 1972 fra Christiansborg slotsbalkon.

Se videoen af prinsesse Benedikte, der ankommer til denne flotte udstilling i videoen over artiklen.

Læs mere om: