Søndag, 14. juni 2020 — af Trine Larsen

Rørt dronning: Jeg var lige til at tørre op med en klud

Dronning Margrethe på Duborg-skolen
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe fortæller i aften på TV2 kl. 20.00 i programmet, 100 året for Genforeningen, hvor rørt hun blev over den 18-årige, skoleelev Johanne Juul Olsens tale, da majestæten besøgte Duborg-skolen sidst efterår. Det blev en tale, som dronningen tilsyneladende aldrig glemmer.

Dronning Margrethe fortalte allerede under besøget i Slesvig-Holstein i september sidste år, hvordan den dengang 18-årige skoleelev, Johanne Juul Olsen havde imponeret hende med sin tale, hvor hun kaldte Danmark for "Hjertehjem", da hun talte om at være en ung dansk pige og tilhøre det danske mindretal syd for grænsen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det skete i forbindelse med optakten til 100 året for Genforeningen og dronningen besøg på Duborg-skolen i grænselandet. Og talen fra den unge pige har gjort et uudsletteligt indtryk på dronningen.

- Der var jeg altså til at tørre op med en klud. Det var et fantastisk fint udtryk, hun havde fundet dér, siger dronning Margrethe i aftenens udsendelse til Cecilie Frøkjær, der interviewer dronningen om 100 året for Genforeningen, som betyder meget for majestæten.

Mødet med dronningen gjorde også indtryk på den nu 19-årige Johanne Juul Olsen fra Flensborg.

Johanne Juul Olsen
Foto: PRIVAT

- Det den vildeste oplevelse at tale for dronningen. Det var en rutsjetur, hvor alle følelser kom i spil. Det hele var så surrealistisk, og bare det at se dronningen var en kæmpe ære. Hun er et meget varmt og behageligt menneske, fortalte Johanne efterfølgende til BILLED-BLADET om mødet, hvor hun efter talen blev hentet ind for at hilse på den dybt imponerede og rørte dronningen.

- Bagefter begyndte jeg faktisk at græde, og kunne ikke holde tårerne tilbage. En oplevelse, jeg aldrig vil glemme, siger Johanne om øjeblikket, som dronningen altså også fremhæver i aftenens udsendelse:

- Det var en af de smukkeste taler, jeg længe har hørt, fortæller dronningen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden