13. jun. 2021
Af Trine Larsen

Rørt dronning Margrethe: Jeg kunne ikke holde tårerne tilbage

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Dronning Margrethe holdt en meget personlig og historisk tale, da majestæten var tilstedet ved fejringen af 100 året for Genforeningen. Dronningen stod lige midt på den gamle grænseovergang og holdt sin smukke tale.

Dronning Margrethe lagde ikke skjul på, at Corona-årets aflysning af 100 års fejringen af Genforeningen 15. juni sidste år, var ét af de punkter i 2020, dronningen meget nødt ville gå glip af.

- Det er et højdepunkt og så meget desto bedre, at vi kan fejre dagen i dag. Det er et højdepunkt, som jeg havde set allermest frem til, sagde dronningen.

Derfor var dronnings tale også meget personlig og dybt bevægende. For man kunne tydeligt se og høre, at her havde dronningen noget på hjertet.

- Da jeg sidste år læste min farfars eringdringer fra de skelsættende begivenheder, kunne jeg ikke holde tårerne tilbage, afslørede dronningen i talen, hvor majestæten nævnte skellet i ordets betydning. Den grænse, som dronningen stod på blev flyttet og dermed fik danmark Sønderjylland tilbage efter 56 års tysk herresømme.

- Skellet blev flyttet og det blev stående, sagde dronningen i talen, inden dronningen sammen med kronprins Frederik og prins Christian, afslørede et nyt kunstværk, der er skabt i anledning af 100 året for Genforeningen.

I kan se højdepunkter fra dronningens smukke tale her.

Læs mere om: