24. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Ros til kronprins Frederik: Kronprinsen sender et stærkt signal

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Forleden deltog kronprins Frederik i et virtuelt briefing-møde om Red Barnets rådgivningstjeneste SletDet. Frederik fik et indblik i Red Barnets arbejde med at bekæmpe krænkelser af børn og unge på nettet.

Red Barnets protektor kronprins Frederik fik fredag den 22. januar et større kendskab til den del af børn og unges liv, som foregår på nettet.

Kronprins Frederik var med til et virtuelt briefing-møde om Red Barnets rådgivning SletDet og organisationens arbejde for at forebygge og beskytte børn mod krænkelser og overgreb online.

Kronprins Frederik er bekymret

– Særligt i denne tid, hvor det digitale rum har overtaget endnu mere af det sociale samvær, er det bekymrende at høre om de krænkelser, som mange børn og unge bliver udsat for på nettet. Det kan have meget alvorlige konsekvenser ufrivilligt at få delt et billede på nettet, og det er vigtigt at fortælle og forklare, at den, der får delt billederne, ikke bør føle skyld og skam, lød det fra kronprins Frederik efter det digitale møde.

Ros fra Johanne Schmidt-Nielsen

Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, er meget taknemmelig for, at kronprins Frederik deltog i briefing-mødet.

– Det betyder meget for arbejdet med at forebygge krænkelser på nettet, at kronprinsen engagerer sig. Det sender et stærkt signal til ofrene. Mange af dem føler desværre skyld over det, der er sket, og kronprinsens engagement kan derfor være med til at få dem og andre til at forstå, at de ikke har gjort noget forkert. Det er den, der deler et billede uden samtykke, som skal skamme sig, understreger Johanne Schmidt-Nielsen.

Læs mere om: