24. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Sådan reddede Carl Philip pinlig situation på direkte tv

Prins Carl Philip
Prins Carl Philip
Foto: Mega
På en stor aften med prisuddeling havde Sveriges prins Carl Philip en vigtig rolle. Intet kunne hyle ham ud af den. Heller ikke et i Sverige meget omtalt kiks.

For nylig var der stor prisuddeling på direkte tv i Sverige, og prins Carl Philip medvirkede med stil og smil.

Selvom man i Sverige har en forholdsvis afslappet holdning til etikette, så skal der naturligvis på en stor aften med uddeling af sportspriser i forbindelse med ”Idrottsgalan”-showet være styr på de rette titler og den rette tiltaleform.

Prins Carl Philip med i finalen

I finalen på det direkte tv-transmitterede show havde den ansete sportsjournalist Bengt Skött en i manges øjne alt for afslappet holdning, da han talte med prinsen, som på grund af corona-situationen deltog digitalt og altså ikke var til stede i studiet.

– Når det gælder radiosportens Jerringpris, så er der et resultat, men først, prins Carl Philip, vi er spændte på at høre DINE personlige tanker præcis lige nu, sagde Bengt Skött, der med brugen af ”dine” og ikke "Deres” leverede et måske lidt for kammeratligt oplæg til Carl Philips tale om det svenske sportsmiljøs udfordringer i coronakrisen.

Tacklede kiks med overskud

Selvom det er en smule skævt, at en interviewer og en kongelig er dus på direkte tv i en højtidelig sammenhæng som en kæmpe galla-prisfest, så tacklede prins Carl Philip situationen på live-tv med masser af overskud.

Der var jo heller ikke så meget andet at gøre, og alt andet havde været ekstra pinligt.

- Ah tak! Mine damer og herrer, idræts-Sverige! Det er altid en stor ære at uddele Radiosportens Jerringpris, lød det fra en i aftenens anledning smokingklædt prins Carl Phiilip.

Stor kritik

Efterfølgende var der på de sociale medier stor kritik af sportsjournalisten, som præsenterede Carl Philip på tv, og de allermest konservative kaldte det for respektløst at tale til en kongelig på denne måde.

For prins Carl Philip var den lidt akavede situation på tv dog tilsyneladende ikke noget problem.

Læs mere om: