23. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Sådan beskytter Frederik og Mary deres børn

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
Kronprins Frederik har netop deltaget i et møde om en rådgivningstjeneste hos Red Barnet, der har fuld fokus på børns online-udfordringer. Kronprinsesse Mary har også tidligere sat fokus på børns adfærd på nettet.

Red Barnets protektor kronprins Frederik var fredag den 22. januar deltager i et virtuelt brifeing-møde med Red Barnet.

Her fik han et større kendskab til den del af børn og unges liv, som foregår på nettet.

Frederik var inviteret til at deltage i et virtuelt briefing-møde om Red Barnets rådgivning SletDet og organisationens arbejde for at forebygge og beskytte børn mod krænkelser og overgreb online.

Frederik og Mary er opmærksomme på udfordringer

Efter mødet havde kronprins Frederik en kommentar til mødet, hvilket han lagde ud på kongehusets sociale medier.

– Særligt i denne tid, hvor det digitale rum har overtaget endnu mere af det sociale samvær, er det bekymrende at høre om de krænkelser, som mange børn og unge bliver udsat for på nettet. Det kan have meget alvorlige konsekvenser ufrivilligt at få delt et billede på nettet, og det er vigtigt at fortælle og forklare, at den, der får delt billederne, ikke bør føle skyld og skam, kom det fra kronprinsen, der sammen med kronprinsesse Mary helt sikkert har fokus på de mange online-udfordringer i deres egen hverdag med parrets egne fire børn i alderen 10-15 år.

Prins Christian er 15 år, prinsesse Isabella er 13, mens tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine er 10 år, og alle fire er naturligvis ligesom de fleste andre jævnaldrende brugere af digitale medier med deres iPhone og iPads og computer.

Vigtigt at passe på

Derfor er det også vigtigt, at Mary og Frederik hjælper børnene med at passe på sig selv og med at have den rette adfærd på nettet.

For et par år siden talte kronprinsesse Mary på Københavns Rådhus om emnet i forbindelse med præsentationen af årets julemærke.

Kronprinsessen benyttede lejligheden til at tale om de rystende tendenser til, at børn via de sociale medier faktisk kan blive mobbet, når de sidder alene derhjemme.

- Når en undersøgelse for Børns Vilkår viser, at hvert tredje barn føler sig holdt udenfor online, og når hvert tredje barn har fået delt billeder uden at have givet lov, så skal vi reagere. Det er et problem, der skal italesættes, lød det fra kronprinsessen.

Forældre skal tale med børn

Mary mener, at det er vigtigt, at forældrene tager den vigtige samtale med deres børn om, hvordan de begår sig på nettet.

Både for at beskytte børnene og for at fortælle dem, hvordan man opfører sig på den rette måde online.

- Det er så vigtigt, at vi lærer vores børn, at deres adfærd skal være respektabel, acceptabel og beskyttende på nettet og de sociale medier, sagde kronprinsesse Mary på rådhuset i 2017.

Det er ifølge kronprinsessen vigtigt, at den gode opførsel på nettet bliver italesat alle steder.

Læs mere om: