23. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Derfor gør Mary lykke lige nu

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary var tilbage i aktion til vigtig begivenhed i den forløbne ude, hvor hun satte fokus på en af sine mærkesager. Mary har af flere årsager tiltrukket sig stor opmærksomhed de seneste dage.

Kronprinsesse Mary deltog den 19. januar 2021 som medlem af UNFPAs High-Level Commission on ICPD25 i et virtuelt møde med kommissionen.

Kronprinsesse Mary ved skærmen

- Omstændighederne er desværre endnu ikke til et fysisk møde for ICPD25 Højniveaukommission, som FN’s Befolkningsfond etablerede i 2020 (så hermed endnu et billede af mig ved skærmen…), lød det skrevet præcis på denne måde fra kronprinsesse Mary på kongehusets sociale medier, hvor kronprinsessen også forklarede, at kommissionen blev oprettet for at arbejde for at sikre, at kvinder og piger har den fornødne viden og de redskaber, der skal til for at sikre, at de kan bestemme over deres egen krop og dermed deres eget liv.

Det vigtige tema har fået stor opmærksomhed på de sociale medier, hvor mange kommentarer omhandler piger og kvinders rettigheder.

Der er dog også en hel del danskere, som giver udtryk for, at det er skønt at se, at kronprinsesse Mary ligesom så mange andre arbejder flittigt ved skærmen i disse corona-tider.

Ros til kronprinsessen

Og virkelig mange roser i disse dage Mary for at dele et billede af sig selv i den digitale arbejdssituation.

- Så hermed endnu et billede af mig bag skærmen..ved ikke hvorfor, men elsker den sætning, lyder det i en kommentar fra en Mary-fan, der fortsætter.

- For ja, det er hammer relaterbart. Vi er så mange der sidder derhjemme bag skærmene dag ud og dag ind og hvad kan man dele: Ja endnu et billede af sig selv bag skærmen.

Flere andre kommentarer er helt i samme tråd.

- Skønt med denne ‘virtuelle personlige opdatering’ fra hjemmekontoret, lyder det i en kommentar, mens et par andre danskere skriver ”flot billede af en flittig Kronprinsesse” og ”jeg er vild med de her personlige opslag/selfies, hun skriver og deler under disse virtuelle tider”.

Mary gør ligesom mange andre

Mange skriver i deres kommentarer, at kronprinsessens billede eller selfie på kongehusets sociale medier er et meget relaterbart og forfriskende indslag, fordi så mange på samme måde som kronprinsessen sidder sådan ved skærmen og arbejder i denne tid.

- Det er jo bare virkeligheden både for Dem og os andre for tiden, skriver en af de mange kronprinsesse-beundrere.

Læs mere om: