Tirsdag, 11. juni 2019 — af Dorte Quist

Royal Run næste år? Det siger kronprins Frederik

Foto: Hanne Juul
Midt i årets store Royal Run succes afslørede kronprins Frederik, at der også kommer et kongeligt løb næste år - og at der i 2020 kommer bliver arrangeret et løb i Sønderjylland.

Sønderborg, Aabenraa eller Haderslev – alle tre sønderjyske byer har chancen for at få Royal Run til byen i pinsen næste år.

Det afslørede kronprins Frederik midt i dette års Royal Run i København efter han havde taget imod sine fire børn, der løb i familieheatet One mile på 1609 meter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprins Frederik bekræfter Roayl Run 2020

- Jeg tror bestemt, at der kan blive et Royal Run næste år, bekræftede kronprins Frederik, der om formiddagen selv havde været i Aarhus for at gå One mile løbet.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

- Hvis man spørger folk her, tror jeg, at de vil sige: Ja, kom med det, kom med det, sagde kronprins Frederik, og fortalte derefter, at han sammen med arrangørerne af Royal Run allerede har Sønderjylland i kikkerten på grund af 100-året for genforeningen, hvor Sønderjylland blev genforenet med Danmark.

Stor interesse og opbakning

Til TV 2 Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund, der er blandt arrangørerne af løbet:

- Det er et spørgsmål om at bringe løbet og den royale kontekst hen til en del af landet, hvor vi ikke har været endnu, og hvor der formentlig vil være meget stor interesse og opbakning, siger han.

Kronprins Frederik løb ikke selv i år, da han har en diskusprolaps i ryggen. Han gik i stedet One mile i Aarhus og cyklede ti kilometer i København.

Royal Run arrangeres af Bevæg dig for livet, og bagved står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund.

Se den store reportage og alle de dejlige billeder af den kongelige familie til Royal Run i denne uges BILLED-BLADET.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden