Tirsdag, 8. juni 2021 - af Ulrik Ulriksen

Royalt chok før OL: Frederiks beslutning vækker stor ærgrelse

Kronprins Frederik og Niels Nygaard
Kronprins Frederik og Niels Nygaard
Foto: Aller Foto
Det er for mange kommet som et mindre chok, at kronprins Frederik ønsker at stoppe som medlem af Den Internationale Olympiske Komité. Niels Nygaard, formand for DIF, retter på trods af ærgrelsen en stor tak til kronprinsen for hans stærke indsats.

Kronprins Frederik er trådt ud af den Internationale Olympiske Komité, IOC, og det er kommet som lidt af et chok for mange danskere, der følger med i sportens verden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Atleter er vilde med kronprins Frederik

Selvom nogle har kritiseret kronprinsen for at være medlem af IOC, så har langt de fleste danskere, herunder danske atleter, været meget begejstrede for at opleve kronprins Frederik som meget engageret medlem af Den Internationale Olympiske Komité.

Kronprinsen blev medlem af IOC i 2009 og blev i 2017 genvalgt for en ny otte-årig periode.

Han stopper formelt i forbindelse med komitéens årlige generalforsamling i slutningen af juli.

Siger tak for kampen

Nu retter Dansk Idræts Forbund, DIF, en stor tak til kronprins Frederik for hans indsats og engagement for dansk idræt.

Samtidig ærgrer man sig også over kronprinsens beslutning, for han har leveret så stærk en indsats i IOC, at han bliver svær at erstatte med en lige så markant dansker.

- I DIF har vi sat utrolig stor pris på samarbejdet med kronprinsen om udviklingen af både OL og international idræt, og det har skabt stor værdi at have ham så centralt placeret. Derfor er der al mulig grund til at takkel kronprinsen for hans fornemme indsats, siger Niels Nygaard, formand for DIF, til forbundets hjemmeside.

Frederik brænder for Royal Run

- Kronprinsens indsigt i – og indsats for idrætten er uvurderlig. Udover hans internationale arbejde i IOC er han dybt engageret i dansk idræt. Kronprinsen er en vigtig del af fundamentet bag Royal Run, og derudover er han bl.a. med til at brede de olympiske værdier ud gennem Skole OL. Her fortsætter hans engagement, hvilket glæder os, understreger Niels Nygaard, der sammen med alle andre i DIF ærgrer sig over, at kronprinsen stopper som aktivt medlem af IOC.

Respekt og anerkendelse

Alle i forbundet respekterer og anerkender dog til fulde kronprins Frederiks beslutning.

Niels Nygaard og kronprins Frederik
Niels Nygaard og kronprins Frederik
Foto: Claus Fisker

- I DIF er det en del af vores internationale strategi at få danskere valgt til internationale topposter. Derfor skal vi i gang med et solidt arbejde, hvis vi skal lykkes med at få en ny dansker udpeget til IOC. Dét bliver ikke nemt, men vi vil gøre et helhjertet forsøg, for det er et vigtigt hverv, lyder det fra en determineret Niels Nygaard.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden