Mandag, 18. februar 2019 — af Trine Larsen

Sådan bliver mindekoncerten for prins Henrik

Dronning Margrethe, prins Henrik
Dronning Margrethe, prins Henrik
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Når dronning Margrethe på onsdag den 20. februar inviterer til mindekoncert for prins Henrik, sker det på et-års dagen for hans bevægende bisættelse fra Christiansborg Slotskirke.

Dronning Margrethe mindes på onsdag, den 20. februar, et-års dagen for sin mands smukke bisættelse i Christiansborg Slotskirke, med en mindekoncert. Det kommer til at foregå i Fredensborg Slotskirke, kun et stenkast fra det sted i den private have på Fredensborg, hvor halvdelen af prinsens aske efter hans eget ønske er nedsat.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

Mindekoncerten for prins Henrik kommer ikke til at foregå som en kirkelig handling, men bliver en mindekoncert, der afspejler prins Henriks livslange kærlighed til musikken. Dronningen har derfor bedt Det Kongelige Danske Musikkonservatorium om at tilrettelægge musikprogrammet til koncerten.

Den nære familie er med

Til mindekoncerten, hvor kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt prins Joachim og prinsesse Marie deltager, har dronningen inviteret godt 100 gæster. Gæsterne er en række af hoffets ansatte, der var tæt på prinsen, samt flere af hans nærmeste venner, der kommer til mindekoncerten, som på smukkeste vis kommer til at afspejle årsdagen for hans bevægende bisættelse. Selvom der er tale om en koncert til minde om prinsen, som sikkert bliver holdt i en lys og kærlig stemning, så vil koncerten helt sikkert også blive vemodig og bevægende. 

Efter mindekoncerten mødes de inviterede i Kuppelsalen på Fredensborg Slot til en lille sammenkomst, hvor prinsen og gode minder om ham helt sikkert vil blive det store samtaleemne. For prins Henrik er savnet, og med koncerten til ære for sin mand viser dronningen med al tydelighed, at hendes elskede Henri, der stod ved hendes side gennem mere end 50 år, stadig spiller en stor rolle i den kongelige familie.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden