28. feb. 2019
Af Trine Larsen

Sådan fejrer dronning Margrethe sin 79-års fødselsdag

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Arkivfoto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Ligesom for to år siden fejrer dronning Margrethe sin fødselsdag på Marselisborg Slot i Aarhus, når hun den 16. april fylder 79 år.

Dronning Margrethe har valgt, at hendes 79-års fødselsdag den 16. april skal fejres på Marselisborg Slot i Aarhus. Dronningen fejrede også sin 77-års fødselsdag på Marselisborg, og for to år siden skete det med hele den kongelige familie samlet til fødselsdagen.

Parade foran slottet

Sammen med dronningen hyggede familien sig til fødselsdagsparaden, der altid udspiller sig på plænen foran slottet, mens fødselaren og den kongelige familie nyder synet og musikken fra verandaen foran Marselisborg Slot.

Også i år vil der være fødseldagsparade for majestæten kl. 12 - helt sikkert med en masse gratulanter i slotsparken, hvor folk er velkomne til at komme og ønske majestæten tillykke og vil blive lukket ind i parken fra kl. 11.40.

Påske i Aarhus

Når dronningen har ønsket at holde fødselsdag på Marselisborg Slot er det, fordi dronning Margrethe alligevel har residens i Aarhus i forbindelse med påsken, og ligesom julen fejrer dronningen traditionen tro altid påske på Marselisborg i det aarhusianske.

Læs mere om: