Torsdag, 10. september 2009 - af af Preben Petersen

Sådan har du aldrig set dronning Margrethe før

dronning Margrethe

Dronning Margrethe i en scene fra De vilde svaner.

Foto: JJ Film
Dronningen er sminket godt og grundigt. Hun skal være statist i biograffilm.

I fredags den 4. september havde JJ Films filmatisering af HC Andersens "De vilde Svaner" sin verdenspremiere i Odense. Dronning Margrethe II har med sine enestående decoupager stået bag scenografien og kostumerne i filmen, som er instrueret af Ghita Nørby og Peter Flinth. Men Dronning Margrethe II har derudover også en statistrolle i filmen. "De vilde svaner" får biografpremiere i morgen - fredag den 11. september.

I scenen hvor prinsesse Elisa skal henrettes, står Dronning Margrethe II klædt til uigenkendelighed blandt den øvrige hujende pøbel, der er dukket op for at være vidne til henrettelsen. Måbende bliver de i stedet vidner til de 11 svaners forvandling til prinser samt Elisa og hendes brødres lykkelige genforening.

På søndag den 13. september er der Gallaforestilling på "De vilde svaner" i Imperial. Her deltager Hendes Majestæt Dronningen sammen med det øvrige filmhold. Ved Gallaforestillingen deltager også Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen og Hendes Majestæt Dronning Anne-Marie. Som noget helt særligt er hele Hoffet også inviteret til at deltage ved Gallaforestillingen.

"De Vilde Svaner" er optaget ved hjælp af den særlige green screen-teknik, hvor skuespillerne spiller foran et grønt lærred. Herefter er Dronning Margrethe IIs decoupager indsat digitalt som scenografisk baggrund. Skuespillerne bevæger sig derfor bogstavelig talt rundt i den papirklippede scenografi, hvilket skaber et helt unikt univers. Stortalentet Stine Fischer Christensen spiller rollen som Prinsesse Elisa, mens Jens Jørgen Spottag og Benedikte Hansen spiller Kongen og den onde stedmor. Ghita Nørby spiller Fatamorgana og øvrige spillere på rollelisten er Helle Hertz, Søren Sætter-Lassen, Mads M. Nielsen og Thure Lindhart.

"De vilde svaner" får premiere i ti biografer over hele landet - Dagmar Teatret og Falkoner Biografen i København, Kinopalæet i Lyngby, BioCity biograferne i Hillerød, Odense, Herning, Randers og Esbjerg samt Metropol i Aalborg og Århus.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden