21. dec. 2012
Af af Ulrik Ulriksen

Sådan holder de kongelige jul i år

Kronprinsparret holder julen på Amalienborg i år.
Kronprinsparret holder julen på Amalienborg i år.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Regentparret, kronprinsparret og prins Joachim og prinsesse Marie skaber nye juletraditioner.

Den kongelige familie går nye veje, når der den 24. december hygges med gaver, god mad og salmer ved det smukt pyntede juletræ. Juleaften er den børnerige familie således på plads på tre forskellige slotte spredt over hele landet. Det er ikke som i mange foregående år Marselisborg Slot, der danner rammen om den kongelige families juleaften.

På Marselisborg Slot i Aarhus vil dronning Margrethe og prinsgemalen i år nyde aftenen uden børnebørn og sønner, men med et par nære venner, mens kronprins Frederik og kronprinsesse Mary med deres fire børn bliver på Amalienborg i København.

Prins Joachim og prinsesse Marie med deres to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, samt Joachims to drenge, prins Nikolai og prins Felix, vil den 24. december pakke gaver ud på Schackenborg Slot i Sønderjylland.

Der er ikke så meget som en pebernødskrumme af dramatik over, at familien splitter op juleaften. Det hænger sådan sammen, at kronprinsparret og prinseparret er nået dertil med deres respektive familier, at de som andre børnefamilier ønsker at skabe deres helt egne juletraditioner. Disse nye juletraditioner på Amalienborg og Schackenborg vil helt sikkert være inspireret af dronningen og prinsgemalens måde at julehygge på, da det jo har været en del af Frederik og Joachims opvækst. Derudover vil det være oplagt, at de unge familier finder på nye juleskikke.

Læs mere om: