8. apr. 2020
Af Trine Larsen

Sådan holder dronningen påske

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Thomas Laursen
Påsken i år bliver også for dronning Margrethe helt anderledes end majestæten havde planlagt på grund af Corona-krisen. For første gang i mange år tilbringer dronningen højtiden og fridagene på Fredensborg slot, fordi dronningen efterlever sit eget budskab til danskerne om, at blive hjemme

Dronning Margrethe kommer til at opleve påsken og den kommende højtid hjemme i salonerne på Fredensborg Slot, næsten alene, bortset fra selskab af nogle få medarbejdere, bla. sin hofdame og en adjudant.

For hverken familiefrokost, vennebesøg eller kirkegang, som det ellers er en kær tradition for dronningen i helligdagene, bliver til noget i år på grund af Corona-krisen. Dronningen efterlever nemlig sin egen henstilling til danskerne om, at blive hjemme og ikke holde frokoster og fester, for at undgå yderlige spredning af Corona-smitte. Derfor har dronningen også aflyst den traditionelle påskeferie på Marselisborg Slot i Århus, hvor dronningen plejer at tilbringe påskedagene - og endda fejre sin fødselsdag, hvis den ligger tæt på højtiden.

Sidste år kunne dronningen fejre sin 79-års fødselsdag på Marseligborg Slot tirsdag før påske og kunne spise hyggelig fødselsdagsfrokost sammen med kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og børnebørnene prins Christian, prinsesse Isabella og tvillingerne, prins Vincent og prinsesse Josephine, inden majestæten tog hul på påskeferien.

Så selvom dronningen har masser af kunstneriske sysler og opgaver at få tiden til at gå med, står påsken 2020 i skærende kontrast til sidste år, hvor dronning Margrethe også et par gange i løbet af påskedagene var til gudstjeneste i Aarhus Domkirke. Men i år lader det sig desværre ikke gøre og dronningen må, ligesom alle andre, få det bedste ud af situationen i denne svære tid.

Læs mere om: