Sådan rejser dronningen til Færøerne

Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe flyver altid, når majestæten besøger Rigsfællesskabet, Færøerne og Grønland, eller når dronningen er på officielt besøg i udlandet med kongeskibet. Afstandene er ofte for store til at dronningen vil bruge tid på at rejse, så ofte sker det i Forsvarets fly, Challenger

Dronning Margrethe flyver sidst på eftermiddagen til Færøerne.

Det sker i ét af Forsvarets fire Challengerfly, der ofte bruges til flyvninger for Kongehuset og regeringen. Dronningen bruger altid flyene, når hun skal besøge Rigsfællesskabet, Færøerne og Grønland.

Dog er der undtagelser, for i 1978, sejlede dronningen, prinsen og de to prinser, kronprins Frederik og prins Joachim med Dannebrog til Færøerne, på en tur, hvor der blev målt vindstyrke 12.

- Det var en skrap omgang, men heldigvis blev ingen af os søsyge, sagde dronningen ved ankomsten og fortsatte:

- Jeg har aldrig nogensinde været til havs i sådan et vejr.

Måske er det dén tur, der siden har gjort, at dronningen har foretrukket at flyve til Atlanderhavsøerne og Grønland.

Normalt foregår det sådan, at kongeskibet Dannebrog, der også er uddannelsested for 34 værnepligtige i Søværnet, sejler forud og ligger klar dér, hvor majestæten skal på besøg. Så kommer dronningen eller den kongelige familie flyvende, for at spare tid, og fremme mødes de så med Dannebrog og går ombord. Ofte overnatter dronningen så på Dannebrog, inden hun modtages officielt dét sted, hun skal besøge.

Dronningen rejser dog også med ordinære rutefly f.eks på længere officielle rejser til udlandet. Her rejser dronningen som alle andre, dog kommer majestæten i sidste øjeblik og går ombord på flyet som den sidste, ligesom dronningen, hendes hofdame, adjudant og sikkerhedsfolk, også forlader flyet som de første. Men ellers foregår rejsen, som for alle andre med flyet.

Også forsvarets helikoptere bruges af dronningen, når majestæten f.eks residerer i Jylland og skal på officiel opgave i København eller omvendt.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan 

Men i dag er det Challengerflyet, der bringer dronningen til Færøerne på det fem dage lange besøg, som begynder i morgen.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden