Sådan støtter dronning Margrethe kronprinsesse Marys mærkesag

Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe. 

Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe. 

Fotomontage: Hanne Juul
Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond støtter blandt andet Julemærkefonden.

Kronprinsesse Mary har siden 2004 været protektor for Julemærkefonden, der står bag Julemærkehjemmene.

Her har man i mere end 100 år hjulpet udsatte børn i retning af højere trivsel, blandt andet ved at hjælpe dem med at indgå i fællesskaber, fordi det er "forudsætningen for deres trivsel, læring og udvikling," som fonden blandt andet beskriver det på sin hjemmeside. 

En af kronprinsesse Marys mærkesager er netop at bekæmpe ensomhed og følelsen af at stå uden for et fællesskab - en sag, hun har arbejdet utrætteligt for i mange år, både gennem protektioner som f.eks. Julemærkefonden og gennem Mary Fonden. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Da der for nyligt var uddelinger af midler fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, var Julemærkefonden blandt modtagerne. 

Ifølge kongehusets hjemmeside blev Julemærkefonden betænkt med 150.000 kroner, der skal gå til "Støtte til ensomme og sårbare børns ophold på Julemærkehjem," som det formuleres. 

"H.M. Dronningen deltog den 30. november 2021 i bestyrelsesmøde i Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond. Fonden støtter kulturelle, videnskabelige og sociale formål, der endnu ikke er igangsat," står der om uddelingen på hjemmesiden, der også fortæller, at bestyrelsesmødet fandt sted på Fredensborg Slot.
 
I alt blev der ved mødet bevilliget 3.820.000 kroner til i alt 39 projekter.
 
Se hele listen over modtagere på kongehusets hjemmeside her. 
 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden