11. feb. 2021
Af Trine Larsen

Sådan tackler dronningen sorgen efter prins Henrik

Dronning Margrethe. 
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul
På lørdag 13. februar er det tre år siden prins Henrik sov stille ind på Fredensborg Slot. Siden har dronningen skulle lære at leve uden sin sjæleven og livsledsager gennem 50 år.

Når det på lørdag er treårs dagen for prins Henriks død, vil dronningen helt sikkert mindes sin mand og de mange gode år, parret fik sammen.

For i en tid som denne er der lagt op til, at reflektere og tænke tilbage. Noget, dronningen ikke synes at have haft meget tid til de første par år efter prinsens død. Der syntes det som om, majestæten arbejdede sig gennem sorgen og ikke sparede sig selv.

I året efter prinsens død, blev prinsen mindet ved snart sagt enhver officiel begivenhed, og danskernes rørende og hjertevarme farvel til prinsen, rørte dronningen dybt og hjalp hende gennem sorgen.

Nu med sorgen på afstand har dronningen lært at leve med savnet. Og siden prinsens død har dronningen vist sig stærkere og mere ukulig end man kunne forvente, nærmest med overnaturlige kræfter og energi. En energi, som måske hentes i lettelsen efter nogle svære år med prinsens sygdom, demens-diagnose og død som 83-årig.

Læs reportagen om dronnings tre år som enke, og hvordan dronningen klarer sorgen efter sin elskede mands død i BILLED-BLADET nr. 6, som er på gaden nu.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb06-forsider.jpg

Læs mere om: