Særlig formiddag for dronning Margrethe: Nu handler det om noget helt andet

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Kaspar Wenstrup
Dronning Margrethe kan se frem til helt nye og anderledes emner på andendagen af sit statsbesøg i Tyskland med kronprins Frederik.

Efter en spændende og begivenhedsrig førstedag under statsbesøget i Berlin, hvor dronning Margrethe blandt andet mødte store politiske personligheder som kansler Angela Merkel og præsident Frank-Walter Steinmeier, besøgte et topmoderne hospital, lagde en mindekrans og besøgte Brandenburger Tor, handler det på andendagen om helt andre ting.

Således har dronning Margrethe torsdag formiddag fokus på vidunderlig musik og kendte danske forfattere.

Nød musikken

Hendes Majestæt ankom først til musikkonservatoriet Barenboim-Said-Akademie, hvor der undervises i musik på højt niveau.

Herefter blev hun vist ind i den smukke ellipseformede koncertsal Pierre Boulez, der åbnede i 2017, og hvor den kongelige gæst nu nyder dejlig musik spillet af stedets studerende.

Besøget markerer startskuddet på en ny fireårig samarbejdsaftale mellem Statens Kunstfond og Pierre Boulez Saal, der betyder, at blandt andet danske komponister får mulighed for at opføre nogle af deres værker for et tysk publikum i salen. 

Møder søde børn

Næste punkt i programmet er dronningens besøg i Litteraturhaus Berlin, der er et af hovedstadens vigtigste steder for litteratur.

Undervejs kommer majestæten til at se en ny udstilling om den kendte danske forfatter Herman Bang og møde tyske og danske børn.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Dronningen vil herefter overvære et foredrag om Herman Bangs betydning for dansk, tysk og europæisk litteratur samt afsløre en mindeplade for forfatteren.  

Besøget ender med en hyggelig frokost for dronningen i Litteraturhaus Berlin.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden