5. maj. 2015
Af af Trine Larsen

Sæsonen er i gang på kongeskibet Dannebrog

Kongeskibet Dannebrog
Kongeskibet Dannebrog begiver sig meget snart ud på sommertogt med regentparret ombord.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kongeskibet Dannebrog lå i dag for kaj i Københavns Havn for at tage hul på sæsonen.

Kommandoen blev hejst allerede 14. april, hvor Dannebrog forlod Flådestationen i Frederikshavn og påbegyndte første del af den sejlende forskole, som dette års værnepligtige skal igennem, efter at de har været flere måneder på skolebænken.

Og tirsdag klokken 12 stod de alle langs rælingen i såkaldt jubelrulle og var klar til at modtage regentparret.

Med 27 kanonsalutter fra Sixtus på Holmen, lige over for Toldbod, hvor regentparret gik om bord, blev sæsonen dermed skudt i gang.

Værnepligtige skal på eventyr

Den første tur gik kun til Helsingør, men snart skal de 38 ombordværende værnepligtige ud på de helt store eventyr med regentparret om bord.

De sejler nemlig i næste måned til Færøerne, hvor de fra 15.-19. juni er på officielt besøg, hvor Færøernes lagmand, Kaj Leo Holm Johannesen, er vært for besøget.

Måneden efter sejler Dannebrog med jagtkaptajn Christian Anders Nørgaard i spidsen de godt 2.000 sømil til Grønland, hvor regentparret aflægger officielt besøg fra 9.-23. juli.

Regentparret besøger købsstæder

Togtet til Grønland omfatter besøg i både det nordlige og vestlige Grønland.

Det er fire år siden, regentparret sidst har besøgt Grønland, mens det er fem år siden, at Færøerne fik besøg af kongelige besøgende på Dannebrog.

Som det er tradition besøger regentparret også en række danske købsstæder i løbet af Dannebrog-sæsonen, og i år sejler skibet dem til Ebeltoft, Vejle og Aabenraa.

LÆS MERE: Sommertogterne fører dronning Margrethe vidt omkring.

Læs mere om: