1. nov. 2017
Af Ulrik Ulriksen

Sang fik Frederik til at more sig: "Pingo er på plads - så kan vi gi' den gas"

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Der var overraskende god gang i den, da kronprins Frederik deltog i sjov indvielsesfest på DTU i Lyngby.

Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby, DTU, inviterede kronprins Frederik til indvielsesfest, da dørene til den helt nye Bygning 202 blev åbnet. Rektor Anders Bjarklev og formand for DTU-bestyrelsen Per Falholt tog imod kronprinsen, der indenfor i det nye arkitektoniske mesterværk kunne nyde rap underholdning ved den speedsnakkende pop-poet Per Vers.

Per Vers talte til Pingo

Rapperen Per Vers var en stor oplevelse. Han improviserede på imponerende vis og sørgede virkelig for at sætte gang i festen. Som indledning på sin optræden hendvendte Per Vers sig akkompagneret af fede rytmer direkte til den kongelige æresglæst. "Pingo er på plads, så kan vi gi' den gas!" Den udmelding tog kronprinsen vel imod, og herfra smilede han hele vejen, mens Per Vers rappede herligt og flere gange nævnte Frederik i leveringen af sin hele tiden veltimede og skarpe tekst.

Kronprins Frederik trykkede på den røde knap

Og så var det tid til at indvie den nye DTU-bygning. På den store dag havde man valgt at droppe det med at klippe den røde snor. I stedet trykkede kronprins Frederik på en rød knap, og dermed var bygningen officielt indviet. Kronprins Frederik rundede åbningsfesten af med en rundtur i de nye faciliteter. Han hilste på unge forskerspirer, og det var lige noget, som kronprinsen fandt spændende på en helt igennem festlig eftermidag i Lyngby.

Læs mere om: