Se billederne: Da kronprinsesse Mary bar rubinsættet for første gang!

Den 11. maj er det præcis 17 år siden, at kronprinsesse Mary bar dronning Ingrids kostbare rubinsæt for første gang til et gallataffel på Christiansborg Slot - blot tre dage før sit bryllup med kronprins Frederik.

Tre dage før sit bryllup med kronprins Frederik bar frøken Mary Elizabeth Donaldson, som hun hed dengang, for første gang det vidunderlige rubinsæt, som hendes kommende mand havde arvet efter sin mormor, dronning Ingrid.

Det skete ved en fornem gallamiddag på Christiansborg Slot tirsdag den 11. maj 2004 i anledning af brylluppet tre dage senere.

Det var dengang en tydeligt nervøs Mary Donaldson, der sammen med kronprins Frederik gik gennem Drabantsalen iført det fantastiske smykkesæt bestående af diadem, halskæde og øreringe. Hun bar dengang en utrolig elegant sølvgrå gallakjole med en enkel bådudskæring, så rubinsættet kom helt til sin ret.

Arven fra dronning Ingrid

Diademet består af rubiner, der sidder i små klynger omgivet af brillanter indfattet i guld og sølv. Sammen med det imponerende halssmykke, et såkaldt collier, øreringe og armring, udgør det dronning Ingrids fantastiske rubinsæt.

Det er nemt at give BILLED-BLADET i julegaveKlik og læs hvordan!

Smykkesættet er fremstillet i Paris i begyndelsen af 1800-tallet, men i de år, dronning Ingrid ejede det, er det flere gange blevet ændret. Også kronprinsesse Mary har fået det ændret, så det passer bedre til hendes hovedfacon og frisurer.

Kronprinsesse Mary bærer rubinsættet til de fornemste kongelige fester, blandt andet det årlige nytårstaffel på Amalienborg. Nogle gange bærer hun hele sættet, og andre gange vælger hun at benytte enkelte dele som øreringene eller halskæden til sine kjoler.

Se billederne af Mary med rubinsættet i galleriet over artiklen.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden