5. nov. 2016
Af Ulrik Ulriksen

SE BILLEDERNE: De kongelige børn i højt humør til Hubertusjagt gennem tiden

Søndag den 6.november går det løs igen med Hubertusjagten i Dyrehaven. Det plejer at være en stor oplevelse for de unge prinser og prinsesser. Se blot på de herlige fotos, vi har samlet her.
Siden år 1900 har der været kongelig opmærksomhed omkring Hubertusjagt i Dyrehaven den første søndag i november. I begyndelsen var det parforce-jagter, som Dyrehaven oprindeligt blev anlagt til, hvor hunde støvede ræve op, og feltet fulgte efter. I dag er der skruet ned for vildskaben. Der er ingen jagthunde, og ræven er erstattet af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker. Mens vildskaben måske er afdæmpet i feltet, er der til gengæld godt gang i den blandt de mange tilskuere, som valfarter til Dyrehaven for at se heste og ryttere forcere Magasindammen og mange andre forhindringer.

Kongelige børn til jagt

Blandt de mest entusiastiske tilskuere de senere år er medlemmerne af kongehuset anført af prins Henrik. Også kronprinsparret samt prins Joachim og prinsesse Marie har været i Dyrehaven for at se Hubertusjagt, Både Mary og Frederik samt Joachim og Marie har haft deres børn med. De små størrelser har budt på masser af skæg og ballade. Især prins Christian og prinsesse Isabella har givet den gas, når de med deres forældre og bedsteforældre fra basen på Eremitagslottet har fulgt jagten og samtidig har hygget sig med varm kakao og andet godt til ganen.

GALLERI: Hubertusjagt (Foto: ALLER MEDIA og AOP)

Læs mere om: