Fredag, 21. februar 2020 - af Christinna Braun

SE BILLEDERNE: Dronning Margrethe har fået nye møbler

Dronning Margrethe har i dag fået præsenteret en samling af nydesignede taffelstole på Christiansborg Slot.

Det danske kongehus har i tidens løb inviteret et hav af mennesker fra nær og fjern til taffel, og nu er det ikke kun de traditionelle guldstole, gæsterne kan sidde til bords på.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning Margrethe og kronprins Frederik har i dag deltaget i et arrangement på Christiansborg, hvor en ny samling af taffelstole er blevet præsenteret.  

Taffelstolene er en fødselsdagsgave fra fondene Ole Kirks Fond, Hempel Fonden, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Ny Carlsberg Fondet og Salling Fondene i anledning af Dronningens 80-års fødselsdag.  

Stolene skal bruges til Margrethes fødselsdag

De nydesignede stole skal benyttes til tafler og statsbesøg, første gang, de skal bruges, er, når dronningen afholder gallataffel i forbindelse med sin 80-års fødselsdag.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Fremover vil de indbudte gæster sidde til bords på nye taffelstole, der er designet af arkitekt Søren Ulrik Petersen og produceret på møbelsnedkeriet PP Møbler.

Både dronning Margrethe og kronprins Frederik har kommet med input til det færdige resultat af stolen, der er i grålig farve med bordeaux sæde. Det kongelige monogram er malet i guld på stolens ryglæn.

Se alle billederne af de nye taffelstole i galleriet over artiklen.  

GALLERI: Dronning Margrethe har fået nye taffelstole

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden