Onsdag, 27. juli 2016 - af Preben Petersen

SE BILLEDERNE: Her er regentparrets private have i Fredensborg

BILLED-BLADETs fotograf Hanne Juul har besøgt Fredensborg slot og regentparrets reserverede have.

Når Danmarks regentpar residerer på Fredensborg slot - og det gør de faktisk den største del af året - så nyder de godt af det store parkanlæg på slottets område, men de har har også stor glæde af den reserverede have, som ligger tættest på slottet, og som normalt er lukket for offentligheden.

Regentparret har sat sit præg

Den reserverede have på Fredensborg slot er stærkt præget af regentparrets interesse for havebrug, og dronning Margrethe og prins Henrik har masser af personlige projekter i haveanlægget. Prins Henrik er for eksempel i gang med at forsøge at fremavle nogle vinstokke, der kan klare klimaet i Fredensborg, og dronning Margrethe er personligt involveret i beslutningerne omkring barokhavens to flotte franske lilje-konstruktioner, som skal have det helt rette look.

I en kort periode om sommeren er der mulighed for at se den reserverede have, og den mulighed benyttede BILLED-BLADETs dygtige fotograf Hanne Juul, som kom hjem med en masse billeder, som vi bringer et udvalg af herover artiklen.

Omvisninger på slottet og i slotshaven i sommerperioden

Fra 1. juli til 7. august kan du komme med på en rundvisning på Fredensborg Slot, i Orangeriet og i Urtehaven. I samme periode er der gratis adgang til Den Reserverede Have kl. 9-17.

Læs mere om besøg i slotshaven gennem Fredenborg Slot og Slotshaves hjemmeside – klik her!

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden